Postapontos és Pick-Pack oscommerce szállítási modulok

Elkészült a postapontos szállítási modul is az osCommerce v2.3-as rendszerhez. Sikerült kihasználni a 2500 címpont kereséséhez a jQuery függvénytár autocomplet API-ját. Elég egy irányítószám, név, vagy település 3 karakterét begépelni és máris célba ér a vásárló. A kiegészítő keresés mellett szól az az érv, hogy ne csak a település névre lehessen szűrni, hanem akár szolgáltatóra (MOL, Tesco, Auchan, Posta, OMW stb.) is.
Postapont LogoPick-Pack Logo

A fejlesztéshez a korábbi irányzattal ellentétben egyéb váz módosítások is beépítésre kerültek, melyek segítségével a Pick-Pack pontos átvétel is modulárisan használhatja ezt a cím kezelést. A rendszer újdonsága, hogy immár nem a szállítási mód nevében menti el a címeket, hanem a tényleges szállítási címben tárolja az adatokat. Az átvevő neve az eredeti szállítási név marad és a szállítási modul neve sem változik.

Képek

2 thoughts on “Postapontos és Pick-Pack oscommerce szállítási modulok”

  1. Üdv!

   Jelenleg nincs még letöltő központ. A postapontos modul nem tartozik az ingyenes moduljaim közé. Működés közben lehet csak kipróbálni a gumisarok pont hu áruházban. Telepítése több váz átalakítást is igényel és használata az MPL szállítási modullal együtt célszerű. A legfrissebb modul tömeg alapon számolja az egységcsomag súlyokat, melyek a MOL illetve a Postán maradó küldeményeknél 20 illetve 30 kg-ban vannak maximálva. Az alkalmazandó áruházban javasolt a termékek tömegének meghatározása, mert mint tudjuk az MPL tömeg alapon szállít.
   A “flat” módon működő korábbi verzió használható ugyan szabványos csomagsúlyokkal kalkulált szállítási költség számításra, de így csak az előre meghatározott rendelési tételeknél biztosítható a helyes költség kalkuláció.
   A jelenlegi verzió továbbá biztosítja már a szállítási és a fizetési módok methódusok szintjén történő összekapcsolását is, ami szintén nem létező opció a hivatalos oscommerce vázban.
   Egyenlőre nem tudom “ingyenesen” biztosítani a PP modulhoz járó supportot, mivel az előbbiekben felvázolt függőségek komolyabb shop átalakítást igényelnek.
   Teszt próbálásra tudok ingyenes lehetőséget biztosítani a működő fejlesztési rendszeremben is, ha ez segítség egy konzultáció keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.